Erdőben a családdal

Szeretünk gyalog túrázni, szeretünk gyerekekkel kirándulni. Összefoglaljuk, merre, mikor, mennyit járunk, s azt is, hogyan motiváljuk már a legkisebbeket is arra, hogy szívesen túrázzanak.

Egy óvodás buli a Remete-szurdokban

2013.10.28. 07:59 SMáté

Régóta terveztük, hogy Lóránt óvodatársainak szervezzünk szép időben egy kis kirándulást. Sokan gyanakodva néznek ilyenkor, de sok szülő örült az ötletnek, nem attól tartottak, hogy most 20 vagy 50 km-t megyünk majd. Alapvetően fontos volt, hogy a II. kerületben, vagy annak környékén maradjunk, s alkalmas legyen kincskeresésre a terület. A választás a Remete-szurdokra esett, hiszen teljes hossza is alig 2km, szép, széles az út, a patak túlpartján pedig barlangok vannak. A szurdokon megy végig az országos kéktúra is.

tovább »

Budakeszi-Normafa-Budakeszi

2013.10.25. 06:59 SMáté

Október közepi napos idő, minden gyermek egy helyen, síedzésnek vége: minden adott ahhoz, hogy nekiálljunk felmászni Budakesziről a Normafára. Szerencsére a gyerekek energiacellái nem merültek le síelés alatt, így némi elemózsia szétosztása után indulhatunk is. Ismét egy túra, ahol másfél évestől hét évesig mindenki részt tud venni. A legkisebbet kis kerekű, könnyű babakocsiban toltuk, néha saját lábára állt, legfeljebb 1km erejéig.

Alsóörs - Csere-hegy

2013.09.30. 10:22 SMáté

Vendégeink voltak Alsóörsön, így egy kisebb, de megfelelő céllal bíró kis túrát kerestünk. Ez a cél a csere-hegyi kilátó Alsóörs és Balatonalmádi között. A táj észbontóan gyönyörű, főleg, ha nem a jelzett útvonalon haladunk. Kiemelem ugyanakkor, hogy kivételesen az útról való letérés nem szándékos volt.

Solymár-Lipótmező

2013.09.18. 17:59 SMáté

Az egész család már igen régen, talán augusztusban túrázott együtt, így elhatároztuk, hogy a kissé hektikusan finom időjárás melegebb hétvégéjét kihasználva a lakókörnyékünkön teszünk egy nagyobb túrát. Mivel Mórral szeptember elsején megkedveltük a Solymár melletti Paprikás vízesést, s meg szerettük volna mutatni a kisebbeknek is. Emellett régóta vágytunk a solymári várba, illetve a Solymár és Hidegkút közötti hegyeket is végig szerettük volna mászni. A túra első szakasza kifejezetten babarát.

Egynapos túra kellékei - a víz.

2013.09.18. 16:24 SMáté

Összeszedtük, mik kellenek feltétlenül ahhoz, hogy egy napra elmenjünk gyermekekkel túrázni. Az egy napos túra alatt nem feltétlenül (sőt!) 24 órát értünk, hanem a 2-3 órás túrától kezdve az akár 8 órás kirándulásokig mindent.

A kései indulásra áldomás!

2013.09.18. 15:48 SMáté

Mert áldomás, az mindenre kell mifelénk. Az esküvőre, a gyermek születésére, keresztelőjére, iskolakezdésére, ballagására, vagy akár diplomára, házavatóra, kisebb-nagyobb sikerekre. Akkor hát kell áldomás arra is, hogy vagy 2 évvel azután, hogy elhatároztuk a blog elindítását, meg is születik az első bejegyzés.

süti beállítások módosítása